Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/vpu36balin/domains/vpu36balin.km.ua/public_html/wp-content/themes/eu4skills/template-parts/content-news.php on line 23

Засідання методичної комісії викладачів професійно-теоретичної підготовки та майстрів виробничого навчання професій сільськогосподарського напрямку

03 лютого 2023р. у Вищому професійному училищі №36 с. Балин відбулося засідання методичної комісії викладачів професійно-теоретичної підготовки та майстрів виробничого навчання професій сільськогосподарського напрямку.

 До обговорення були запропоновані такі питання.

  1. Зміни до правил дорожнього руху.
  2. Затвердження тем курсових проєктів з експлуатації машин і обладнання.
  3. Використання безпілотних літальних апаратів у сільському господарстві.
  4. Системи автоматичного водіння AgroСursor.

Усі присутні ознайомились із змінами до правил дорожнього руху, про які розповіли Зозуля А. В., Мельник В.Б. Було наголошено, що здобувачам освіти, які пересуваються у темну пору доби  необхідно мати світловідбиваючі елементи.

Педагог Гай П.А. доповів про стан підготовки тем курсових проєктів.

Більш детально усіх присутніх ознайомили із використанням агродрона Machaon-25 L директор ВПУ№ 36 Смолінський Р.М. та майстер виробничого навчання Сірич І.М. Доповідаючі розповіли про можливість використовувати дрон на високорослих посівах кукурудзи, соняшнику, ріпаку, збереження 3-5 % урожаю за рахунок відсутності колії трактора і оприскувача, легше обробляти не рівні поля, є економія потреби у воді у 30-50 разів, дизпалива. Агродрон можна використовувати на перезволожуючих ґрунтах. Обробка 2-5 га поля проходить однією заправкою.

Недоліками є те, що необхідно заправляти дрон кожних 10-15 хвилин, постійно вести контроль за управлінням польоту, що втомлює оператора, веде обробіток на висоті 1,5-8 м. від поверхні землі, що може пошкодити сусідні ділянки.

Майстер виробничого навчання Козуленко М.Л. доповів у своєму виступу про використання системи AgroСursor, яка полегшує працю тракториста щодо контролю руху трактора, надає можливості приділяти більше уваги робочим органам агрегатів, економить час виконання роботи, палива, добрив, насіння за рахунок зменшення зон перекриття.

 Кожен педагог отримав позитивні враження від зустрічі, переконався , що професійна освіта перебуває в постійному оновленні, а тому вимагає від педагога інноваційних підходів у навчанні та вихованні.

Безпека життедіяльності