НОВИНИ зі спортзалу та з актового залу,
НОВИНИ з виховної й методики складної,
НОВИНИ з виробництва, навчання та рільництва,
НОВИНИ з кабінету, усього Інтернету

Протягом 3-х років наше училище співпрацює з компанією CORTEVA, яка спеціалізується на вирощуванні насіння технічних культур. Пройшов обмолот демо-ділянок соняшника 20 сортів гібридів.

1 жовтня в приміщенні ВПУ №36 відбувся урочистий захід, присвячений відкриттю музею “Пам’ять”, приурочений до Дня захисників і захисниць України. Цей музей створений на честь подій 24 лютого 2022 року та тих, хто віддав своє життя за незалежність країни.На заході були присутні Вжешневська Оксана Миколаївна – перший заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації, Ігор Станіславович Ялоха – голова Смотрицької ОТГ, місцеві депутати, здобувачі освіти, викладачі, ветерани. З промовою виступив директор Вищого професійного училища № 36 с.Балин Руслан Миколайович Смолінський, який наголосили на важливості збереження пам’яті про події, що відбулися 24 лютого 2022 року, для майбутніх поколінь.Учасники почули зворушливі історії про мужність українських захисників, їхній героїзм і відданість. Було представлено експозицію, що включала фотографії здобувачів освіти, які загинули, документи, особисті речі військових.Відкриття музею стало важливим кроком у вшануванні пам’яті захисників, зміцненні національної свідомості та патріотизму серед молоді.
Після урочистого відкриття музею відбувся концерт, організований Смотрицькою ОТГ. На заході виступили місцеві творчі колективи, які виконали патріотичні пісні та твори, що підкреслюють героїзм українських захисників. З вітальним словом виступила Вжешневська Оксана Миколаївна разом з Ігорем Станіславовичем Ялохою, які відзначили волонтерів, що невтомно допомагають військовим і їхнім родинам, висловивши щиру подяку за їхню самовіддану працю.Особливу увагу приділили батькам загиблих захисників, яких запросили на сцену. Їм вручили символічні подарунки та квіти, аби висловити підтримку і повагу. Також були нагороджені військові, присутні на святі, за їхню мужність та відвагу. Атмосфера була наповнена емоціями. Під час концерту пролунала молитва за захисників, що створила зворушливу атмосферу єдності та вдячності. Ці моменти стали яскравими проявами вдячності та пам’яті, об’єднавши всіх учасників у спільному прагненні вшанувати героїв.Концерт став важливим моментом єднання громади, зміцнюючи дух патріотизму та вдячності за подвиги захисників.
З метою військово-патріотичного виховання 23 вересня 2024 року відбулася зустріч здобувачів освіти Вищого професійного училища № 36 с.Балин з військовослужбовцем Мамадалієвим Олександром, колишнім здобувачем освіти, викладачем та його дружиною, яка теж доєдналась до ЗСУ.
Ця зустріч закцентувала увагу присутніх на необхідності кожного громадянина країни бути готовим до дій в надзвичайних ситуаціях та працювати над собою в плані фізичної та психологічної стійкості.
У ВПУ№36 с. Балин відбулося засідання методичної комісії загальноосвітніх дисциплін. Під час зустрічі було окреслено основні завдання роботи методичної комісії на 2024-2025н.р., обговорено нові підходи до навчання.
У ході засідання було звернуто увагу на:
-Інструктивно-методичні рекомендації в яких зазначено, що 22 травня 2024 року сплив п’ятирічний перехідний період для чинного Українського правопису, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року № 437. Тому в 2024/2025 навчальному році є обов’язковим повне дотримання норм Українського правопису під час здійснення освітньої діяльності;
-Інструктивно-методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів/інтегрованих курсів у закладах загальної середньої освіти у 2024/2025 навчальному році;
– Методичні рекомендації щодо розвитку STEM-освіти в закладах загальної середньої та позашкільної освіти у 2024/2025 навчальному році» Лист ІМЗО від 12.08.2024 № 21/08-1242;
-Впровадження у освітній процес навчальних програм «Компанія» та «Фінансова грамотність» від «Junior Achievement»;
-перегляд Інструкції з ведення журналів теоретичного навчання (Наказ МОН від 03.06.2008 №496). Також було проаналізовано допущені помилки при введенні журналів у 2023-2024н.р.
Захід пройшов у творчій, бадьорій атмосфері, що сприяло відкритому обміну ідеями, обговорення нових планів для подальшого розвитку освітньої діяльності.
x