Вище професійне училище №36 с. Балин Хмельницької області
запрошує на навчання за такими спеціальностями
На базі 9 класів
На базі 11 класів
№ П.П. | Назва професій | Тривалiсть |
---|---|---|
1 | Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії «А1»); Водій автотранспортних засобів (категорія «С») |
1 рік |
2 | Кухар; Кондитер |
1,5 року |
3 | Швачка |
1,5 року |
Підвищення кваліфікації, перепідготовка та інше
№ П.П. | Назва професій | Тривалiсть | Вартість | Вид професійної підготовки |
---|---|---|---|---|
1 | Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії «B1», «B2», «B3», «D1», «D2», «E1», «E2», «G1», «G2»,) | 1 рік | 4500 грн за рік (орієнтовно) | Підвищення кваліфікації працівників та фахівців |
Професії
Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії «А1», «А2»); Водій автотранспортних засобів (категорія «С»)
Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; Рихтувальник кузовів; Водій автотранспортних засобів категорії «С».
Кухар; Кондитер
Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії «А1»); Водій автотранспортних засобів (категорія «С»)
Кухар; Кондитер
Швачка
Фаховий молодший бакалавр із спеціальності «Агроінженерія»
Код ДК
7233 8331 8322
Термін навчання
3 роки
Форма навчання
Денна
Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії «А1», «А2»); Водій автотранспортних засобів (категорія «С»)
Професія дуже поширена, необхідна для будь-яких видів і етапів виробництва, де є техніка, механізми, прилади, агрегати. Професія слюсаря бере свій початок з того часу, коли людство почало винаходити машини, механізми, коли знадобилися фахівці для їхнього складання, обслуговування та ремонту. Цінується праця слюсаря – майстра, від якого вимагається вміння виконувати всі види ручної обробки металів. Праця слюсаря–ремонтника потрібна в багатьох галузях господарства: на машинобудівних підприємствах, в будівельних організаціях, в сільському господарстві, на підприємствах і організаціях сфери побутового обслуговування тощо.
Код ДК
7231 7213 8322
Термін навчання
3,5 роки
Форма навчання
денна
Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; Рихтувальник кузовів; Водій автотранспортних засобів категорії «С».
В автомобільному транспорті професія слюсаря з ремонту автомобілів – це професія № 2 після водія, якість і результат роботи якого багато в чому залежить від справності автомобіля. Щоб автомашина запрацювала, її потрібно зібрати, налагодити, відрегулювати і випробувати, у процесі експлуатації – обслуговувати і ремонтувати. Все це – справа слюсаря з ремонту автомобілів. Чим складніша машина, тим вища класифікація слюсаря, і якими б не були досконалими інструменти, завжди буде потрібна людина з “розумними” руками.
Тому потреба у спеціалістах з ремонту автомобілів буде постійною і, оволодівши цією професією, можна легко працевлаштуватися на різних автопідприємствах, фірмах автосервісу, автокомбінатах, автопарках “шляхових допомогах”, навіть відкрити свою справу.
Код ДК
5122 7412
Термін навчання
3 роки
Форма навчання
денна
Кухар; Кондитер
Кухар – це в першу чергу творець. Творець прекрасного, смачного, привабливого.
Кухар – це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того щоб творити.
Щоб стати кухарем необхідно мати хороший смак, творчу натуру.
Україна славиться своєю національною кухнею, яка створювалася протягом сторіч, вона багата на традиції, вирізняється розмаїттям страв.
Народна кухня – це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво, це неоцінений здобуток, яким можна пишатися, який не слід забувати. Українська кухня складалася протягом віків і з давніх часів відзначалася різноманітністю страв, високими смаковими та поживними якостями.
Наш народ любить і готує страви української національної кухні, чимало з яких зажили світової слави.
Важка, але одночасно цікава професія кухаря, вона приносить людині велике моральне задоволення.
Послуги харчування одночасно є найважливішою складовою потребою будь – якої людини.
Професія КУХАР-КОНДИТЕР – складна і потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але й багатьох знань та вмінь.
Кондитер повинен мати стабільну увагу, мати розвинене наочно – ділове та просторове мислення. Кондитер готує безліч ніжного печива, смачних цукерок, безліч спокусливих пирогів, тортів та тістечок – все це належним чином оцінять усі без винятку гурмани.
Були часи, коли в неділю обов’язково пекли пироги. Зараз пиріг частіше пече кондитер.
Найбільше захоплення викликає незвичайна випічка. Завдяки свіжим та якісним продуктам, безліччю спецій та прянощів, ароматичним речовинам у наш час досить просто приготувати смачний недільний пиріг, святковий торт або вишукану випічку до горнятка кави чи чаю.
Код ДК
8331 8322
Термін навчання
1 рік
Форма навчання
денна
Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії «А1»); Водій автотранспортних засобів (категорія «С»)
Професія «Тракторист- машиніст с/г виробництва» – складна комплексна професія. Вона по праву називається професіє широкого профілю. Володіючи такою професією необхідно досконало знати конструкцію трактора, с/г агрегатів, їх вузлів, кваліфіковано та своєчасно виконувати регулювальні роботи і технічне обслуговування, виявляти та усувати несправності в процесі експлуатації. Організовувати ефективне використання с/г техніки.
Тракторист-машиніст самостійно виконує роботи на самохідних с/г машинах відповідно до вимог агротехніки та агротехнології.
Широка механізація сільськогосподарського виробництва привела до великої насиченості господарств технікою. На сьогодні в Україні, коли в державній, колективній і індивідуальній власності перебуває велика кількість сільськогосподарської техніки вітчизняного та іноземного виробництва, ефективність її використання значною мірою залежить від рівня кваліфікації осіб, які експлуатують цю техніку.
Код ДК
5122 7412
Термін навчання
1,5 року
Форма навчання
денна
Кухар; Кондитер
Звичаї столу, кулiнарiя – найважливіша частина побуту. Для знаходження їжі первісні люди об’єднувались у племена, разом займались мисливством, землеробством. Перші блюда виглядали просто як обпалені на відкритому вогнищі напівсирі шматки м’яса або риби. Вогнем люди користувалися як мінімум з середнього палеоліту, але це не були кухарі.
З моменту приготування їжі на вогнищі прошло немало часу. Людина зрозуміла, що їжа робить вплив і на його шлунок, і на зовнішність, і на психічний стан. Їда перетворилася не лише на фізіологічну потребу, але і на невимовне задоволення Про перших кухарів – професіоналах, що заробляють таким ремеслом на життя, свідчать відмітки грецької цивілізації на острові Крит 2600-го року до н.е. Для солдатів царя їжу готував з добірних продуктів спеціально найнятий майстер кулінарної справи. Можна сміливо передбачити, що в більш древніх культурах Єгипту, Фінікії і Шумер також були професійні кулінари, що працюють для сімей знатних людей і правителів.
Код ДК
7436
Термін навчання
1,5 року
Форма навчання
денна
Швачка
Швачка здійснює пошиття виробів вручну або на різноманітних універсальних машинках (ґудзикових, петельних, вишивальних, оверлоці тощо). В процесі роботи ліквідовує обрив ниток, міняє шпулі, регулює натягнення ниток і частоту строчки, перевіряє якість крою, відповідність фурнітури кольору і призначенню виробу. У праці поєднуються порівняно прості операції, що тарифікуються по першому і другому розряду (вивертання деталі, видалення нитки тимчасових строчок, вирізання деталей і т. п.) і складніші операції, виконання яких вимагає четвертого і п’ятого розряду (виточка рукава, з’єднання коміра з горловиною та ін.).
Швачка може виконувати весь об’єм роботи (швачка індивідуального пошиття в ательє) або одну з операцій (швачка-моторист у багатосерійному виробництві). Працює в один-двох змінному режимі, індивідуально або у складі бригади, у вільному (швачка в ательє) або заданому темпі (на конвеєрі). Професія має 1-5 розрядів.
Професійно важливі якості: хороший зір, схильність до виконання монотонної роботи, тонку дотикову чутливість пальців рук, хорошу координацію рук і зорово-моторну координацію, точний об’ємний окомір, вміння швидко переключатися з виконання однієї операції на іншу. Для успішної діяльності їй потрібні посидючість, акуратність, терпіння.
Код ДК
208
Термін навчання
2 роки (4-5 курс)
Форма навчання
дення
Фаховий молодший бакалавр із спеціальності «Агроінженерія»
Здобувачі вищої освіти ступеня молодшого бакалавра зі
спеціальності 208 «Агроінженерія» можуть працювати на
підприємствах різних форм власності, у навчальних закладах,
займати посади в проектних групах, в лабораторіях науководослідних установ
Підвищення професійного та наукового рівня, стажування за
спеціальністю. Виконання наукової програми другого
(наукового) рівня вищої освіти для здобуття ступеня вищої
освіти магістр. Можливість викладання, доступ до спеціалізованих
наукових досліджень та інформаційних баз.
Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії «А1», «А2»); Водій автотранспортних засобів (категорія «С») на базі 9 класів
Код ДК
7233 8331 8322
Термін навчання
3 роки
Форма навчання
Денна
Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії «А1», «А2»); Водій автотранспортних засобів (категорія «С»)
Професія дуже поширена, необхідна для будь-яких видів і етапів виробництва, де є техніка, механізми, прилади, агрегати. Професія слюсаря бере свій початок з того часу, коли людство почало винаходити машини, механізми, коли знадобилися фахівці для їхнього складання, обслуговування та ремонту. Цінується праця слюсаря – майстра, від якого вимагається вміння виконувати всі види ручної обробки металів. Праця слюсаря–ремонтника потрібна в багатьох галузях господарства: на машинобудівних підприємствах, в будівельних організаціях, в сільському господарстві, на підприємствах і організаціях сфери побутового обслуговування тощо.
Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; Рихтувальник кузовів; Водій автотранспортних засобів категорії «С». на базі 9 класів
Код ДК
7231 7213 8322
Термін навчання
3,5 роки
Форма навчання
денна
Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; Рихтувальник кузовів; Водій автотранспортних засобів категорії «С».
В автомобільному транспорті професія слюсаря з ремонту автомобілів – це професія № 2 після водія, якість і результат роботи якого багато в чому залежить від справності автомобіля. Щоб автомашина запрацювала, її потрібно зібрати, налагодити, відрегулювати і випробувати, у процесі експлуатації – обслуговувати і ремонтувати. Все це – справа слюсаря з ремонту автомобілів. Чим складніша машина, тим вища класифікація слюсаря, і якими б не були досконалими інструменти, завжди буде потрібна людина з “розумними” руками.
Тому потреба у спеціалістах з ремонту автомобілів буде постійною і, оволодівши цією професією, можна легко працевлаштуватися на різних автопідприємствах, фірмах автосервісу, автокомбінатах, автопарках “шляхових допомогах”, навіть відкрити свою справу.
Кухар; Кондитер на базі 9 класів
Код ДК
5122 7412
Термін навчання
3 роки
Форма навчання
денна
Кухар; Кондитер
Кухар – це в першу чергу творець. Творець прекрасного, смачного, привабливого.
Кухар – це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того щоб творити.
Щоб стати кухарем необхідно мати хороший смак, творчу натуру.
Україна славиться своєю національною кухнею, яка створювалася протягом сторіч, вона багата на традиції, вирізняється розмаїттям страв.
Народна кухня – це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво, це неоцінений здобуток, яким можна пишатися, який не слід забувати. Українська кухня складалася протягом віків і з давніх часів відзначалася різноманітністю страв, високими смаковими та поживними якостями.
Наш народ любить і готує страви української національної кухні, чимало з яких зажили світової слави.
Важка, але одночасно цікава професія кухаря, вона приносить людині велике моральне задоволення.
Послуги харчування одночасно є найважливішою складовою потребою будь – якої людини.
Професія КУХАР-КОНДИТЕР – складна і потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але й багатьох знань та вмінь.
Кондитер повинен мати стабільну увагу, мати розвинене наочно – ділове та просторове мислення. Кондитер готує безліч ніжного печива, смачних цукерок, безліч спокусливих пирогів, тортів та тістечок – все це належним чином оцінять усі без винятку гурмани.
Були часи, коли в неділю обов’язково пекли пироги. Зараз пиріг частіше пече кондитер.
Найбільше захоплення викликає незвичайна випічка. Завдяки свіжим та якісним продуктам, безліччю спецій та прянощів, ароматичним речовинам у наш час досить просто приготувати смачний недільний пиріг, святковий торт або вишукану випічку до горнятка кави чи чаю.
Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії «А1»); Водій автотранспортних засобів (категорія «С») на базі 11 класів
Код ДК
8331 8322
Термін навчання
1 рік
Форма навчання
денна
Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії «А1»); Водій автотранспортних засобів (категорія «С»)
Професія «Тракторист- машиніст с/г виробництва» – складна комплексна професія. Вона по праву називається професіє широкого профілю. Володіючи такою професією необхідно досконало знати конструкцію трактора, с/г агрегатів, їх вузлів, кваліфіковано та своєчасно виконувати регулювальні роботи і технічне обслуговування, виявляти та усувати несправності в процесі експлуатації. Організовувати ефективне використання с/г техніки.
Тракторист-машиніст самостійно виконує роботи на самохідних с/г машинах відповідно до вимог агротехніки та агротехнології.
Широка механізація сільськогосподарського виробництва привела до великої насиченості господарств технікою. На сьогодні в Україні, коли в державній, колективній і індивідуальній власності перебуває велика кількість сільськогосподарської техніки вітчизняного та іноземного виробництва, ефективність її використання значною мірою залежить від рівня кваліфікації осіб, які експлуатують цю техніку.
Кухар; Кондитер на базі 11 класів
Код ДК
5122 7412
Термін навчання
1,5 року
Форма навчання
денна
Кухар; Кондитер
Звичаї столу, кулiнарiя – найважливіша частина побуту. Для знаходження їжі первісні люди об’єднувались у племена, разом займались мисливством, землеробством. Перші блюда виглядали просто як обпалені на відкритому вогнищі напівсирі шматки м’яса або риби. Вогнем люди користувалися як мінімум з середнього палеоліту, але це не були кухарі.
З моменту приготування їжі на вогнищі прошло немало часу. Людина зрозуміла, що їжа робить вплив і на його шлунок, і на зовнішність, і на психічний стан. Їда перетворилася не лише на фізіологічну потребу, але і на невимовне задоволення Про перших кухарів – професіоналах, що заробляють таким ремеслом на життя, свідчать відмітки грецької цивілізації на острові Крит 2600-го року до н.е. Для солдатів царя їжу готував з добірних продуктів спеціально найнятий майстер кулінарної справи. Можна сміливо передбачити, що в більш древніх культурах Єгипту, Фінікії і Шумер також були професійні кулінари, що працюють для сімей знатних людей і правителів.
Швачка на базі 11 класів
Код ДК
7436
Термін навчання
1,5 року
Форма навчання
денна
Швачка
Швачка здійснює пошиття виробів вручну або на різноманітних універсальних машинках (ґудзикових, петельних, вишивальних, оверлоці тощо). В процесі роботи ліквідовує обрив ниток, міняє шпулі, регулює натягнення ниток і частоту строчки, перевіряє якість крою, відповідність фурнітури кольору і призначенню виробу. У праці поєднуються порівняно прості операції, що тарифікуються по першому і другому розряду (вивертання деталі, видалення нитки тимчасових строчок, вирізання деталей і т. п.) і складніші операції, виконання яких вимагає четвертого і п’ятого розряду (виточка рукава, з’єднання коміра з горловиною та ін.).
Швачка може виконувати весь об’єм роботи (швачка індивідуального пошиття в ательє) або одну з операцій (швачка-моторист у багатосерійному виробництві). Працює в один-двох змінному режимі, індивідуально або у складі бригади, у вільному (швачка в ательє) або заданому темпі (на конвеєрі). Професія має 1-5 розрядів.
Професійно важливі якості: хороший зір, схильність до виконання монотонної роботи, тонку дотикову чутливість пальців рук, хорошу координацію рук і зорово-моторну координацію, точний об’ємний окомір, вміння швидко переключатися з виконання однієї операції на іншу. Для успішної діяльності їй потрібні посидючість, акуратність, терпіння.
Фаховий молодший бакалавр із спеціальності «Агроінженерія» на базі 9 класів
Код ДК
208
Термін навчання
2 роки (4-5 курс)
Форма навчання
дення
Фаховий молодший бакалавр із спеціальності «Агроінженерія»
Здобувачі вищої освіти ступеня молодшого бакалавра зі
спеціальності 208 «Агроінженерія» можуть працювати на
підприємствах різних форм власності, у навчальних закладах,
займати посади в проектних групах, в лабораторіях науководослідних установ
Підвищення професійного та наукового рівня, стажування за
спеціальністю. Виконання наукової програми другого
(наукового) рівня вищої освіти для здобуття ступеня вищої
освіти магістр. Можливість викладання, доступ до спеціалізованих
наукових досліджень та інформаційних баз.
Можливо вас зацікавить